Situat a la comuna de Nanterre, el Centre Dramatique Nacional de Nanterre-Amandiers ha anat trencant fronteres entre els artistes i els seus públics des de la creació del teatre a finals dels anys seixanta.

El teatre és conegut per les seves actuacions d’alta qualitat i obertura a diferents conceptes teatrals que han atret alguns dels artistes i directors de teatre més prestigiosos, com ara Patrice Chéreau, entre 1982 i 1990.

Com a resultat d’un concurs internacional celebrat el 2018, els arquitectes noruecs Snøhetta, amb el suport de SRA Architectes, juntament amb un equip d’especialistes en enginyeria, incloent Studio DAP com a consultors acústics i Kanju com a consultors escenotècnics, varen ser nomenats dissenyadors en cap de la renovació.

La missió de STUDIO DAP és redissenyar l’acústica de la gran sala existent de 900 seients i la Sala Modular, així com dissenyar l’acústica d’un nou espai d’espectacle de menor capacitat, dos estudis nous per assajar i programar espectacles de mida petita i igualment dissenyar una nova sala d’assaig de teatre.

Els principals problemes de soroll mediambiental relacionats amb l’aïllament acústic estan relacionats amb la preservació de l’entorn existent mitjançant l’enfortiment de l’aïllament de les envolupants de les sales “sorolloses” i el dimensionament adequat dels nous espais.

Pel que fa a l’acústica de sales, l’atenció se centrarà en la millora acústica de les sales existents i en el disseny acústic de les noves.

Entre els reptes acústics trobats a les sales existents figuren, segons un estudi preliminar realitzat per Peutz Consultants, i posteriorment confirmat per una simulació preliminar realitzada per Studio DAP, un desequilibri en la resposta en freqüència de la sala, així com un camp acústic no homogeni en el públic, els quals seran estudiats i resolts durant el procés de disseny en curs.

L’aspecte exterior de l’edifici canviarà dràsticament per un espai de vestíbul flexible, que proporcionarà més visibilitat i transparència entre les zones interiors i exteriors, i ajudarà a tornar a connectar el teatre amb la ciutat.